Sommer på Nojiri

24.08.2014
14:19

 

Det har vært en heltoppers sommerferie. Med masse besøk av venner er jeg i godt humør.

Rett etter at to av venninnene mine fra skolen reiste hjem, som var veldig koselig, fikk jeg besøk av Ingvild Jåtun. Ei god venninne av meg. Først var vi en uke i Kobe. Vi tok det ganske rolig og badet masse. Vi var også en tur på shopping i Osaka, og et par ganger på harboland er i Kobe.

 

Så begynte ferien til mamma og pappa (de hadde jobbet fram til da). Da tok vi turen opp til Nojiri, som er en feriepass / hytteplass i Nagano.. Der pleier det å være masse utlendinger, deilig å forstå det meste av hva folk sier. Vi leide to forskjellige hytter der oppe (to uker på hver).

 

Dagene gikk mest til å bade og slappe av, jogging, lessing , tennis og tur. Kjempe digg å bo nærme vannet (innsjø), vi kunne bade heile dagen om vi ville.

Ja.. det glemte jeg nesten, jeg tokk svømmekurs og seilkurs. Hver morgen klokken 9 i to uker gikk jeg på svømmekurs i en time. Jeg tror jeg er blitt sånn nogenlunde god i kråle. Litt flaut å være den eldste og laaaangt i fra den beste. De fleste var rundt 8/10 år, mens jeg er nesten 15. Rett ette at jeg  var ferdig med svømming måtte jeg løpe for å rekke seilingen. Det var ett to timers kurs hvor vi både hadde litt teori og var ute på vannet. I begynnelsen var det litt skummelt å være i båt aleine, men ble ganske komfortable etter en uke. Jeg var den første til å tippe, bare for å få det avklart.  Når de andre skulle øve på å tippe, fant jeg ut at det var mye morsommere å være forberedt på å tippe rundt.

Jeg klarte til å med å ta pappa med på en tur og vise hva jeg hadde lært, alt gikk bra hvis du lurer. Siste dagen med kurs hadde vi Seiling Exam. Ikke at det var så seriøst å ha over 60% riktig for å bestå. Vi rettet den sammen med en person og når man ikke hadde klarte noe så pugget vi det og skiftet svaret. Besto.

 

Rett etter seilekursene jobbet vi i pølseboden  fra 12 til 1, ( fra 10 til 1 når seilekursene sluttet.  Der jobbet vi sammen med andre som var ca like gamle som oss, så det var kjekt. Det var ikke store jobben vi hadde der da. En person hadde enten ½ kassejobben, koke pølser, ta pølsen i brød eller gi pølsen til den som bestilte, ganske enkelt, haha. Ofte var man to på en av de jobbene. Hvis du tror at vi fikk penger for dette tar du ganske feil. Det var helt frivillig. Men vi hadde en tips boks hvor du kunne putte litt tips til hos. Det var utrolig mange som gjorde det! Så vi tjente fra 6 kroner til 30 kroner hver dag.

 

Ellers var det også litt sånn aktiviteter  som  kinokveld og disconight.  Jeg var en dag på disconight, huge mistake. Klokka syv var jeg der, siden det startet da, jeg var sammen med to andre norske som var like gamle som meg. Vi ventet en time, to timer.. før noen andre kom. Klokken 9 begynte det å komme folk. De aller fleste var 17/18 år. Det var ikke så kult å være så liten da. Så vi heiv oss ikke helt med på dansen. Har kanskje noe med at jeg ikke er helt utadvendt heller. Det ble den eneste og siste gangen jeg gikk på det.

En annen kveld var det nightwalk. Det startet klokka 9. Vi gikk en runde rundt laken på 1,5 mil. Vi var hjemme igjen litt over 12. Det var mye gøyere en disko. Der var nesten alle 14/15 år, og man så hverandre nesten ikke. Jeg snakket med mange jeg aldri hadde snakket med før. (Ingvild hadde reist en god stund før dette så jeg var aleine). Hvis du noen gang  har muligheten burde du gjøre det .Det var en av de siste dagene på Nojiri før vi reiste hjem til Kobe igjen.

Det var helt greit å være hjemme i storbyen igjen og litt varme (ogggg fuktigere). En uke fikk jeg her hjemme, med noen dager på stranden før skolen begynte for tre dager siden. Back to School og travle dager, juupp. Det var helt greit å være til bake igjen da.

 

Vi laget søndagsfrokost til mamma og pappa, som hadde vært på en lang sykkeltur .

Ble en god del tennis. En ting er sikkert, ingen av oss har noe skult tennistalent.

Så var vi også i apelandsbyen . Jeg var litt blek og ringer under øynene siden jeg hadde ganske høy feber da, og var veldig sliten (ville bare være med). I apelandsbyen går apene fritt, men ikke lov å kose eller røre de.Her bader apene i varm kilde.

En søt babyape

Massemasse bading!

Svømmekurs :Seilekurs:Pølseboden:

Ja, det gjorde vi også! Vi var på en 9 timers fjelltur. Vi gikk en flott fjelltur til Hiuchi. Om vi ikke hadde lagt inn to ekstra timer,siden vi ikke syntest det var så alt for hardt hadde vi brukt like langt tid. Men slitne ble vi uansett i beinene.

Den aller siste dagen på Nojiri svømte meg og mamma 3 km. Vi stod opp klokka 5:30! Det tok 1:40 min å svømme. Vist du ser den hvite prikken helt oppe i venstre hjørne så var det ca der vi svømte til.-Hanna Emilie Urstad

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

HannaChan 14, Kristiansand
Hei! Jeg heter Hanna Emilie, og er fra Kristiansand. Jeg er 14 år, og bor nå i Kobe, en by i JAPAN! Her skal jeg bo i 2 år. Jeg går på en internasjonal. Her skriver jeg om hvordan livet mitt er her i Japan.

Bla i bloggen

Søk i bloggen

Design

Laget av Lisa

Siste innlegg

Siste kommentarer

Widgets

hits